[...] oparta na kurczaku, ryżu i serze białym. Białka jest zdecydowanie za dużo, makroskładniki nieodpowiednio dobrane, duża podaż lipidów i węglowodanów jednocześnie to kiepski wybór. I na taki post czekałem. Szczerze to jestem laikiem jeżeli chodzi o odżywianie i po prostu sam skomponowałem coś, co będę w stanie zjeść podczas całego dnia. Nie wiem [...]
Nie ulega wątpliwości, że osoby odchudzające się powinny zwiększyć podaż białka w diecie. Oznacza to, że proteiny zaczynają być jednym z priorytetów naszej diety, a zwłaszcza ich odpowiednia podaż. Staramy się więc w tym okresie wybierać produkty żywnościowe, które będą zasobne w białka zwierzęce. Tego typu działania będą sprzyjać dostarczeniu do [...]
Białko należy do grupy makroskładników dietetycznych, które posiadają właściwości budulcowe. Oznacza to, że proteiny same w sobie są kiepskim źródłem energetycznym, a ich wykorzystanie w diecie ma charakter bardziej funkcjonalny. Pomimo że 1 g białka, dostarcza około 4 kcal (tak samo, jak 1 g węglowodanów), to proces trawienia jest o wiele [...]
kreatynę, na razie odpusc, przyjdzie czas stagnacji, to sobie wrzucicsz bcaa, 10-20g przed i w trakcie treningu gainera, wg brakow jak wspomnial anubis przedtreningówkę, tez bym na razie odpuscil, jak nie ma mocny to wal kawe oraz izolat białka sojowego wg brakow w diecie, jednak nie ejst to dobry wybor jak dla faceta
Witaj, jeśli chodzi o wybór izolat/WPC na takim przyziemnym poziomie nie ma to kompletnie żadnego znaczenia, więc warto kierować się ceną. Polecić mogę Ci białka SFD/AllNutrition ze sklepu www.sklep.sfd.pl
[...] mięśni przynosi krótkotrwały, silny efekt, jednak dalsze podtrzymanie nie będzie już spektakularne. Z kolei stałe podawanie małych dawek przynosi systematyczne efekty. Cóż, wybór należy do Ciebie. Jaki protokół podawania kreatyny jest skuteczniejszy? W badaniach naukowych wykazano, iż mięśnie mogą przyjąć ok. 155 mmol kreatyny na kg „suchej [...]
[...] z kolei hydrolizat czy izolat nie zawsze jest na kieszeń każdego z nas. W takiej sytuacji idealnym rozwiązaniem i połączeniem wysokiej jakości z atrakcyjną ceną jest wybór koncentratu białka serwatkowego. Cechuje się ono wręcz idealnym profilem aminokwasowym i szybką kinetyką wchłaniania, co niewątpliwie wpływa pozytywnie zarówno na [...]
Budowanie masy mięśniowej jest procesem złożonym. Aby masa mięśniowa wzrastała, muszą być spełnione warunki dietetyczne, treningowe, jak i suplementacyjne. Budowanie masy ciała powiązane ze znacznym gromadzeniem tkanki tłuszczowej wskazuje, że któryś z wymienionych punktów nie jest realizowany w sposób prawidłowy. Wykorzystanie badań naukowych [...]
[...] Bez nich nie ma niestety szans na zmianę sylwetki i pierwszym co powinniśmy zrobić, jest skupienie swojej uwagi na ułożeniu diety oraz treningu. 1. Dieta. W tym przypadku wybór jest prosty. Skupić się powinniśmy na diecie zbilansowanej. Na jej temat warto poczytać w tym oto artykule: [...]
Umiejętny dobór suplementacji wspomagającej stawy sportowca jest jednym z podstawowych elementów profilaktyki przeciwko stanom przeciążeniowym. Suplement ma za zadanie również zapobiegać zwyrodnieniom czy bólom aparatu ruchu. Sam trening siłowy, gdy wykonywany jest w sposób prawidłowy technicznie, nie powinien uszkadzać struktury stawowej. [...]
[...] herbaty. Zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Do produkcji użyto tłuszczy, które nie zawierają izomerów trans. DELICIOUS COOKIE JELLY zawsze smakują dobrze! To Twój wybór, kiedy budzi się w Tobie wewnętrzny łasuch! Kiedy przychodzi nieodparta chęć na słodkie lub zwyczajnie masz dość rygorystycznej diety i nie możesz sobie pozwolić na [...]
[...] Podsumowanie Mleko ekologiczne, jak się okazuje, nie dostarcza wcale dużo więcej wartości odżywczych. Jeżeli naszym zwyczajem jest częste picie sporych ilości mleka, to wybór ekologicznego ochroni nas przed potencjalnymi hormonami bydlęcymi i antybiotykami, które mogą się w różnych ilościach znajdować w mleku konwencjonalnym. Nie wpadajmy [...]
[...] które chronią oczy przed chorobą. Pamiętaj, aby jeść całe jajka. Najwięcej wartości odżywczych ma żółtko, nie białko. Jogurt grecki Grecki jogurt to doskonały wybór m.in. dla diabetyków. Wykazano, że poprawia kontrolę poziomu cukru we krwi i zmniejsza ryzyko chorób serca, być może częściowo ze względu na zawarte w nim probiotyki. [...]
Ryż jest jedną z najpopularniejszych form węglowodanów jedzonych na świecie. W krajach azjatyckich ryż jest podstawą wielu potraw. W Stanach Zjednoczonych i Europie większość ludzi spożywa biały ryż, który nie jest uważany za szczególnie pożywny. Biały ryż ma niewielką ilość minerałów, witamin i błonnika, który ma za zadanie spowolnić wzrost [...]
Korzystanie z suplementacji witaminami jest obecnie niemal koniecznością. Nie tylko sportowcy wspomagają się dodatkowymi witaminami i minerałami, ale i osoby nietrenujące coraz częściej sięgają po produkty tego typu. Spowodowane jest to tym, że obecnie żywność jest przeciętnej jakości, więc dostarczenie wszystkich mikroskładników jest niezwykle [...]
[...] ze produktow? Czy skzoda siana? Są te wołowe. Raz sobie kupiłem smak dość paskudny. Wtedy aminogramu nie sprawdzałem później gdzieś czytałem, że to ch**owinka bo to skóry i pazury. Ile w tym prawdy nie wiem. No i jest spory wybór białek dla cossfitowców, studiujących medycynę i będących vege %-) ale IMO nie warto bo cena/jakość średnio wychodzi.
Mniej białka. Nie potrzebujesz a tyle przy takim poziomie tkanki tłuszczowej. Wystarczy spokojnie 160g. Zwiększ węglowodany i wprowadź urozmaicenie. Oliwa i orzechy to jedne z wielu źródeł białka. Masz spory wybór. Ryby daj świeże.
[...] suplementach diety dostępna jest w formie kwasu askorbinowego, jak i form buforowanych, które mają za zadanie utrzymywać jej stabilność. Co więcej, dobrym rozwiązaniem jest wybór produktu, który posiada dodatek bioflawonoidów. Są to związki, które nie tylko przyczyniać będą się do skuteczniejszego działania samej witaminy C, ale będą podnosić [...]
Używam białka z jajek ze względu na nietolerancję mleka krowiego. Wiem, że tego typu białko jest dużo droższe niż zwykłe. Mój wybór zawęził się do białka z jajek i wołowego (sojowego nie chcę). Do tego pierwszego już się przyzwyczaiłem, ale chciałem się coś dowiedzieć o tym drugim, które jest niby naturalne, bez dodatków. A nie chcę robić aż [...]